Kommende arrangementer

Julebaskoncert
4. december kl. 19:00
Østerbro-afdelingens julekoncert
5. december kl. 18:30
Klaveraften
6. december kl. 19:15
MGK Foyerkoncert
6. december kl. 19:30
Julekoncert med guitar og klaver
7. december kl. 16:30
Maria Elizabeth Hersing

Maria Elizabeth Hersing er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium i Århus samt The Manhattan School of Music i New York. Herfra hun har en Master Degree i klassik guitar med bifag i bl.a. komposition.

Maria Elizabeth Hersing påbegyndte i foråret 2015 indspilningen af et nyt album i samarbejde med sangskriver og producer, Henrik Balling, der er kendt som hovedmanden bag gruppen Gangway. Albummet fik titlen “Circle the Woods” og udkom i sommeren 2018 til flotte anmeldelser af bl.a. Gaffas anmelder, Ivan Rod og BTs Henning Høeg. Anmeldelserne kan læses på denne hjemmeside.

Sangene på albummet er inspireret af bogen “Circling San Francisco Bay” af den amerikanske forfatter og psykolog, Virginia Anderson. Albummet blev lanceret i sensommeren 2018 med en række landsdækkende koncerter til projektet “Koncertvandringer – koncert på usædvanlige steder” der blev støttet af bl.a. Statens Kunstfond og Danmarks Naturfredningsforening.

I efteråret 2018 medvirkede Maria Elizabeth i en udsendelse på den californiske TV kanal MidPen Media, der har et publikum på over otte millioner senere. Her fremførte hun sangen “Eucalyptus Grove” fra albummet “Circle the Woods”, og blev interviewet af Virginia Anderson, der denne aften var vært på programmet.

Maria Elizabeth debuterede i 2011 som sanger og sangskriver med CDen, “Like a Feather”, der modtog fine anmeldelser, og havde tre singler i rotation på P4. Den følgende CD, “Se med hjertet” fra 2013, havde to singler i rotation på P4. Begge CDer er desuden blevet spillet på radioer i Skandinavien samt streamet og downloadet i seks forskellige lande.

Sangen “Når Julesneen falder hvid”, der var en radiosingle i 2012, udkom i 2016 på node ved forlaget Dansk Sang, og blev fulgt op af nodeudgivelsen “Vintersange og Julesalmer” i 2017. Udgivelsen indeholder ni sange af Maria Elizabeth Hersing, hvoraf tre af de nye salmer er blevet til i samarbejde med sanger og sangskriver, Sys Bjerre.

Som klassisk guitarist har Maria Elizabeth spillet talrige koncerter med bl.a. solofløjtenist, Bettina Zielke. Hun har desuden givet mesterklasser og koncerter ved Universiteter i Californien, foruden kurser ved The Manhattan School of Music i New York, samt bl.a. Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Hun medvirkede som sanger, guitarist og komponist i Carl Nielsen Salen v. uddeling af H.C. Andersens litteratur pris til forfatteren Isabel Allende i 2012 med Odense Symfoniorkester og sangeren Stig Rossen.

Maria Elizabeth Hersing er desuden forfatter til bøgerne “Grib Guitaren 1 & 2”, der indeholder stykker og etuder for klassisk guitar, samt beskriver en effektiv teknisk metode. Bøgerne er udgivet ved forlaget GUF og strækker sig fra begynder til professionelt niveau.

Mariaelizabeth 400

Tilbage